Menu

sus

A+ A A-

Laborator Radiologie și Imagistică medicală

Șef secție Laborator de imagistică medicală și radiologie: Dr Laurențiu Barnea

Asistent șef: Florina Homone

Laboratorul efectuează examinări imagistice de radiologie convențională, ecografie generală și specială, osteodensitometrie precum și investigații computer tomografice, de care beneficiază pacienții tuturor secțiilor spitalului cât și din ambulatorul de specialitate; dotarea cu aparatura și echipamente medicale a fost permanent actualizată la standardele actuale asigurând acuratețea diagnosticului de specialitate. Se remarcă creșterea continuă a numărului anual de examinări la circa 35.000 la ora actuală, ca urmare a diversificării gamei de examinări imagistice, expertizei personalului medical specializat în acest domeniu, și nu în ultimul rând datorită creșterii complexității cazurilor investigate.

O activitate importantă este reprezentată de efectuarea examinărilor radio-imagistice realizate la patul bolnavului cu ajutorul aparatelor existente, în regim de urgență sau datorită imposibilității mobilizării în condiții de siguranță a pacientului.

Personalul existent - 4 medici, un expert fizică medicală, un tehnician radiologie, 15 asistenți medicali, un registrator, o îngrijitoare - participă împreună cu personalul secțiilor la formarea echipelor multidisciplinare care evaluează cazuistica adresată unității din perspectiva abordării complexe medicale, în vederea stabilirii diagnosticului și a conduitei terapeutice.

Laboratorul desfășoară activitate didactică pentru studenți, medici rezidenti și doctoranzi și organizează cursuri de perfecționare postuniversitară, unele cu participare internațională. Activitatea științifică s-a materializat  prin publicarea de monografii și tratate de specialitate, publicarea a numeroase lucrări științifice și participarea la congrese naționale și internaționale.

Medicii din cadrul structurii :

  • Dr Laurențiu Barnea
  • Dr. Bogdan Chiroiu ;
  • Dr. Mirela Toduta ;

 

Date utile

Telefoane: 0264-207021;0264-453331; 0264-453385

Fax: 0264-453131

E-mail: spitalulclinicrecuperare[@]gmail.com

Adresa: Str. VIILOR nr. 46-50, Cluj-Napoca, România

Cod postal:  400347