Menu

sus

A+ A A-

Laborator Radiologie și Imagistică medicală

Șef secție Laborator de imagistică medicală și radiologie: Dr Laurențiu Barnea

Asistent șef: Maria Mocan

Laboratorul efectuează examinări de radiologie convențională, ecografie generală și specială. În cadrul laboratorului sunt examinați pacienți din secțiile cu paturi ale spitalului cât și din ambulatorul de specialitate. Se remarcă creșterea continuă a numârului anual de examinări de la 10.496 în anul 1979 la circa 35.000 la ora actuală, care s-a obținut atât prin diversificarea gamei de examinări radiologice cât și prin introducerea explorării ecografice.

O activitate importantă este reprezentată de efectuarea examinărilor radio-imagistice în regim de urgență, realizate la patul bolnavului cu ajutorul aparatelor mobile aflate în dotare. Dotarea laboratorului s-a modificat continuu în ultimii ani achiziționându-se aparatură radiologică de inaltă performanță și rezoluție: instalația fixă Optima DRF, Ecografele Logiq E9 si S8, 4D General Electric Logiq 9, Philips Duo Diagnost, Combigraf Quadro si Computer Tomograf (2012).

Laboratorul desfașoară și o importantă activitate didactică pentru studenți, medici rezidenti și doctoranzi. Anual se organizează cursuri de perfecționare postuniversitară, unele cu participare internațională în domeniul examinărilor imagistice. Activitatea științifică s-a materializat și prin publicarea de monografii și tratate de specialitate, publicarea a numeroase lucrări științifice și participarea la congrese naționale și internaționale.

Medicii din cadrul structurii :

 • Dr. Bogdan Chiroiu ;
 • Dr. Mirela Toduta ;
 • Conf. Dr. Stelian Petcu ;

 

Date utile

 • Telefoane: 0264 207021, 0264 453331, 0264 453385,
  Fax: 0264 453131
  E-mail: spitalulclinicrecuperare[@]gmail.com

 • Programările pentru servicii medicale se efectuează prin centrala telefonică, solicitând legătura cu cabinetul în specialitatea accesată .
 • Adresa: Str. VIILOR nr. 46-50, Cluj-Napoca, România
  Cod postal:  400437