Menu

sus

A+ A A-

Secția clinică Ortopedie

Șef secție: Conf. Dr. Dan Cosma

Asistent șef: Marcela Rus

 

Secția de Ortopedie-Traumatologie cu cele 50 de paturi, există în structura spitalului începând cu inaugurarea sa. Activitatea clinică asigură tratamentul afecțiunilor osteoarticulare la copil și adult în cadrul Ambulatoriului integrat, precum și prin spitalizare de zi și continuă, intervențiile chirurgicale având loc în Blocul operator. În secție iși desfășoară activitatea 8 medici primari, alături de de care, la buna desfășurare a activității participă 15 cadre medii și 8 auxiliare.

Pacienții secției noastre beneficiază de cele mai noi metode de diagnostic și tratament, aliniate standardelor internaționale, pentru rezolvarea leziunilor traumatice și sechelelelor acestora, a leziunilor de îmbătrânire a articulatiilor (atroze) și a celor produse ca urmare a activităților sportive, precum și a malformațiilor congenitale osteoarticulare. Rezultatele intervențiilor chirurgicale de supraspecialitate efectuate în secție se bucură de recunoașterea națională și internatională a specialiștilor în domeniu.

De asemenea pacienții secției beneficiază de PROGRAMUL NAȚIONAL DE ORTOPEDIE

 • ● ENDOPROTEZE
 • ● INSTABILITATE ARTICULARĂ CRONICĂ PRIN IMPLANTURI DE FIXARE – ADULȚI

Compartimentul de Ortopedie Pediatrica din cadrul sectiei acopera toata patologia de profil si este recunoascut la nivel international ca si centru de excelenta in tratamentul piciorului stramb, membrii acestuia fiind implicati in programele Visiting Professor din Egipt, Grecia, Filipine, SUA, Spania și Pakistan.

Consultațiile acordate în Ambulatoriul integrat urmăresc: depistarea precoce a malformaţiilor congenitale, diagnosticul şi tratamentul devierilor de coloană vertebrală: cifoze, scolioze, cifoscolioze, a leziunilor post-traumatice şi a manifestărilor ortopedice din cadrul afecţiunilor neurologice ale copiilor. Tot în ambulator sau prin internări de zi, se tratează devierile piciorului malformat var-equin, în premieră naţională, prin metoda lui Ponseti. Se internează şi operează copii cu malformaţii congenitale osteo-articulare, sechele post-traumatice şi tumori, cu vârste de la câteva luni până la 18 ani. Mai tratăm, prin metode moderne, alungiri şi relaxări de membre.

În cadrul secției clinice se desfășoară și activitatea didactică (universitară și postuniversitară) susținută de cadre universitare, atât in specialitatea Ortopedie Pediatrică cât și cea de Ortopedie Traumatologie. Activitatea clinică de performanță este completată și de cea științifică, rezulatele studiilor și granturilor fiind publicate în reviste de specialitate indexate ISI naținale și internaționale și prezentate la reuniuni științifice naționale și internaționale.

Colectivul a participat la congrese interne şi internaţionale unde au fost prezentate rezultatele foarte bune ale activităţii de cercetare.

Medicii din cadrul structurii :

 • Dr. Stefan Chindris ;
 • Dr. Andrei Corbu ;
 • Dr. Nicolae Filip ;
 • Dr. Flaviu Jula
 • Dr. Florin Racasan ;
 • Dr. Daniel Rusu ;
 • Sef Lucrari Dr. Adrian Todor

 

Date utile

 • Telefoane: 0264 207021, 0264 453331, 0264 453385,
  Fax: 0264 453131
  E-mail: spitalulclinicrecuperare[@]gmail.com

 • Programările pentru servicii medicale se efectuează prin centrala telefonică, solicitând legătura cu cabinetul în specialitatea accesată .
 • Adresa: Str. VIILOR nr. 46-50, Cluj-Napoca, România
  Cod postal:  400437