Menu

sus

A+ A A-

Secția clinică Ortopedie

Șef secție: Prof. Dr. Dan Cosma

Asistent șef: Marcela Rus

 

Secția clinică Ortopedie-Traumatologie, structură cu 50 de paturi, asigură tratamentul afecțiunilor osteoarticulare la adult și copil prin spitalizare continuă, de zi și în regim ambulator, iar intervențiile chirurgicale se derulează în Blocul operator în sălile de operații dedicate specialității. În secție iși desfășoară activitatea 8 medici primari, alături de de care, la buna desfășurare a activității participă 16 cadre medii și 12 auxiliare.

Pacienții secției noastre beneficiază de cele mai noi metode de diagnostic și tratament, aliniate standardelor internaționale, pentru rezolvarea leziunilor traumatice și sechelelelor acestora, a leziunilor de îmbătrânire a articulatiilor (atroze) și a celor produse ca urmare a activităților sportive, precum și a malformațiilor congenitale osteoarticulare. Rezultatele intervențiilor chirurgicale de supraspecialitate efectuate în secție se bucură de recunoașterea națională și internatională a specialiștilor în domeniu.

De asemenea pacienții secției beneficiază de PROGRAMUL NAȚIONAL DE ORTOPEDIE.

  • ● ENDOPROTEZE
  • ● INSTABILITATE ARTICULARĂ CRONICĂ PRIN IMPLANTURI DE FIXARE – ADULȚI

Compartimentul de Ortopedie Pediatrică din cadrul secției acoperă toată patologia de profil și este recunoscută la nivel internațional ca și centru de excelență în tratamentul piciorului strâmb, membrii acestuia fiind implicați în programele Visiting Professor din Egipt, Grecia, Filipine, SUA, Spania și Pakistan.

Consultațiile acordate în Ambulatoriul integrat urmăresc: depistarea precoce a malformaţiilor congenitale, diagnosticul şi tratamentul devierilor de coloană vertebrală: cifoze, scolioze, cifoscolioze, a leziunilor post-traumatice şi a manifestărilor ortopedice din cadrul afecţiunilor neurologice ale copiilor. Tot în ambulator sau prin internări de zi, se tratează devierile piciorului malformat var-equin, în premieră naţională, prin metoda lui Ponseti. Se internează şi operează copii cu malformaţii congenitale osteo-articulare, sechele post-traumatice şi tumori, cu vârste de la câteva luni până la 18 ani. Mai tratăm, prin metode moderne, alungiri şi relaxări de membre.

În cadrul secției clinice se desfășoară și activitatea didactică (universitară și postuniversitară) susținută de cadre universitare, atât in specialitatea Ortopedie Pediatrică cât și cea de Ortopedie Traumatologie. Activitatea clinică de performanță este completată și de cea științifică, rezulatele studiilor și granturilor fiind publicate în reviste de specialitate indexate ISI naținale și internaționale și prezentate la reuniuni științifice naționale și internaționale.

Colectivul a participat la congrese interne şi internaţionale unde au fost prezentate rezultatele foarte bune ale activităţii de cercetare.

Medicii din cadrul structurii :

  • Dr. Dan Cosma
  • Dr. Ștefan Chindriș ;
  • Dr. Nicolae Filip ;
  • Dr. Flaviu Jula
  • Dr. Andrei Vasile Maxim
  • Dr. Daniel Rusu ;
  • Dr. Dragos Apostu

 

Date utile

Telefoane: 0264-207021;0264-453331; 0264-453385

Fax: 0264-453131

E-mail: spitalulclinicrecuperare[@]gmail.com

Adresa: Str. VIILOR nr. 46-50, Cluj-Napoca, România

Cod postal:  400347