Menu

sus

A+ A A-

Secția clinică Recuperare Neurologie

Șef secție Recuperare Neurologie 1 și 2 : Conferențiar Dr. Ioana Stănescu

Asistent șef: Beata Eckardt

Asistent șef: Suciava Monica

Secția Clinică de Neurologie constituită de la înființarea spitalului și gazda primului pacient internat in luna mai 1978, a funcționat initial cu 130 de paturi și cu un personal format din 4 medici și 8 cadre medii, sub conducerea d-nului Prof. Dr. Serban Mircea (1978-1997). Din anul 2002 s-au constituit doua secții neurologice, în prezent activitatea desfășurându-se pe 107 paturi, respectiv Neurologie I cu 57 de paturi, iar Neurologie II cu 50 de paturi.

Activitatea de baza a sectiilor este acordarea asistenței medicale recuperatorii, cazuistica spitalizată cuprinzând întreaga patologie neurologică, mai frecvent accidentul cerebral vascular, afecțiuni ale sistemului nervos periferic, boli degenerative ale sistemului nervos, scleroza multiplă, afecțiuni neuromusculare. Pacienții beneficiază de un tratament complex de recuperare, stabilit prin expertiza echipelor multidisciplinare  (farmacologic, chirurgical, electrofizioterapic si kinetoterapeutic, psihologic), cu o rata semnificativă de ameliorare a stării de sănătate. Pe langa activitatea medicală se desfășoară și o bogată activitate didactică și științifică.

Pe parcursul existenței lor, secțiile au fost implicate în numeroase studii clinice multicentrice internaționale, axate mai ales pe terapia sclerozei multiple și a bolii Parkinson.

Un compartiment din subordinea directă a secției este cel de explorări funcționale neurologice, în care se desfășoară examinări EEG, ENG si EMG, eco Doppler carotido vertebral, potențiale evocate, polisomnografie, stimulare magnetică transcraniană, deservind atât celelalte specialități reprezentate prin secții în Spitalul Clinic de Recuperare cât și pacienții dirijati către acest laborator din județele limitrofe; totodată secția coordonează activitatea cabinetului de psihologie. Dinamica internărilor in secția de Neurologie a fost crescătoare (de la 525 internări în 1978 la circa 2700 la ora actuală ), crescând în același timp și numărul de pacienți tratați în regim ambulator.

Medicii din cadrul structurii :

  • Dr. Ioana Stănescu
  • Dr. Camelia Aron ;
  • Dr. Angela Cordos ;
  • Dr. Marinela Fartan ;
  • Dr. Eva Micsa ;
  • Dr. Anela Mosila ;
  • Dr. Sanda Patrichi ;
  • Dr. Anca Simu ;
  • Dr. Corina Ursu 

 

 

Date utile

Telefoane: 0264-207021;0264-453331; 0264-453385

Fax: 0264-453131

E-mail: spitalulclinicrecuperare[@]gmail.com

Adresa: Str. VIILOR nr. 46-50, Cluj-Napoca, România

Cod postal:  400347