Menu

sus

A+ A A-

Secția clinică Chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă

Coordonator sectie: sef lucrari dr. Matei Ileana

Infiintata in anul 1986, Sectia Clinica de Chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva functioneaza efectiv din 1991, cand a fost preluata de Prof. Dr. Alexandru. Georgescu . In scurt timp (1992) sectia dobandeste statutul de clinica universitara, singura cu acest profil din judetul Cluj si cea mai mare din Ardeal, constituind un centru de referinta pentru chirurgia plastica din tara prin formarea de numerosi specialisti, astazi, pilonii unor centre de chirurgie plastica regionala care pastreaza o buna colaborare cu clinica noastra. Activitatea se desfasoara pe un numar de 30 de paturi fiind sustinuta de un personal format din 4 medici primari si specialisti, din care 8 medici din care 5 sunt cadre universitare, 9 asistente medicale si 8 cadre personal auxiliar.

Activitatea chirurgicala: in decursul anilor, Sectia Clinica Chirurgie plastica a primit o patologie din ce in ce mai vasta, variind de la traumatologia acuta si sechelara la afectiuni cronice degenerative etc. Aproximativ 80% din patologie este reprezentata de chirurgia traumatismelor acute si sechelare, in general a celor deosebit de complexe si grave care nu de putine ori au beneficiat de tratamente inovative, uneori in premiera absoluta pentru tara noastra. Astfel, aici s-a realizat primul transfer liber de bloc digital comun din tara, transferuri libere duble simultane pe acelasi pedicul vascular, reconstructia degetelor mainii prin transfer liber digital in urgenta etc. Sectia noastra a devenit un important centru al microchirurgiei reconstructive. Totodata se trateaza frecvent tumorile de parti moi si mai ales cele mari, care necesita reconstructie.

Activitatea didactica: clinica este un important centru de pregatire universitara si postuniversitara.
Activitatea stiintifica: s-a concretizat prin organizarea de congrese nationale si internationale, publicarea de monografii, tratate de specialitate, articole si lucrari in domeniu.

TARIFE PENTRU SERVICII DE CHIRURGIE ESTETICĂ

Date utile

  • Telefoane: 0264 207021, 0264 453331, 0264 453385,
    Fax: 0264 453131
    E-mail: spitalulclinicrecuperare@gmail.com

  • Programările pentru servicii medicale se efectuează prin centrala telefonică, solicitând legătura cu cabinetul în specialitatea accesată .
  • Adresa: Str. VIILOR nr. 46-50, Cluj-Napoca, România
    Cod postal:  400437